Innehåll
Din kundvagn är tom!
HEM  |  ATV / FYRHJULINGAR  |  MOPED  |  Om oss  |  Kundtjänst
Mopedbilshuset - Atvhuset
Södra Ågatan 20 A
431 35 Mölndal (visa karta)
Öppettider
Måndagar - torsdagar 10 - 18
Fredagar 10 - 16
Lördagar 11 - 15
Telefon 031 - 773 99 10
Email fordon@atvhuset.se
Reklam
 
Produkter
 • Mopedbils skolan

Mopedbils skolan

Allt om mopedbilar

Mopedbils guiden. Här har vi samlat allt du behöver veta om mopedbilar när det gäller regler och annan nyttig information.

Mopedbil är ett fordon som får framföras på alla vägar. Du kör den med ett mopedkörkort såkallat AM-Körkort. Bilen får köras på alla vägar förutom motorväg och motortrafikled. Den är fordonskattebefriad och besiktningsfri. Fördelen med mopedbilen är många.

Fördelen med mopedbilen är många. Lagen säger att en mopedbil får max väga 350kg utan last och får max lasta 260kg. Motorn får ha en nettoeffekt på högs 4 kilowatt(5,44hk) och får ha en hastighet av 45km/h. Det finns två sittplatser. Motorn är en diesel motor. Man använder sig av diesel motor eftersom man kan ha en cyindervolym runt 500cc, men 5,44hk med mycket vridmoment för a att den skall klara av alla branta backar.

Alla mopedbilar måste ha minst en trafikförsäkring, men vi rekomenderar en helförsäkring eftersom den täcker både brand, stöld och vagnskada. Mopedbilar är ofta utformade som en personbil eller en lättlastbil. Mopedbilen skall ha en LGF-skylt bak samt en registeringsskylt. Mopedbilen får köras från 15 års ålder om man har ett AM-körkort för moped klass1 (EU-moped)

Varför kostar den billigaste mopedbilen 109.900kr? När man bygger en mopedbil så får den max väga 350kg. Vilket innebär att man måste använda material som är mycket kostsamma att köpa in och bearbeta, som kompositmaterial och aluminium.

Eftersom de byggs i förhållandevis små serier så blir inköpen av material höga. För att lyckas bygga en mopedbil på max 350kg krävs mycket manuellt arbete vilket även påverkar konsumentens pris. Mopedbil innebär en stor frihet för många människor som inte har bil-körkort. Man kan nu åka varmt och skönt till jobbet året runt. Eller stanna till och storhandla efter jobbet. Eller kanske åka iväg med hunden ut till skogen på söndagen. Eller varför inte ta moppebilen över till kompisarna en lördakväll. Eller bara köra för att man tycker det är kul. Dagens mopedbilar har alla bekvämligheter som en vanlig bil. Bekväma säten, värme, luftkonditinering, fönsterhissar, radio CD, back assistent, GPS mm.

Vi kan utrusta din mopedbil som du vill ha den. Det finns ett utbud av standardbilar där alla grundläggande funktioner finns, till det kan du sedan lägga till olika utrustning.Vi kan mopedbilar fråga oss om råd. Det finns många olika mopedmärken på den Svenska marknaden och vi har valt ut de tre märken som vi tror på. Där det finns en bra och etablerad generalagent i Sverige för att du skall känna dig tygg i många år framåt.

Ligier

Ligier tillverkas i Frankrike och har tillverkat mopedbilar sedan 70-talet och är idag en av dom största mopedbils märket i Sverige. Ligier ligger i framkant med innovationer inom mopedbilar. Ligier har flera olika modeller från enkla till de mest exclusiva modellerna. Du får 2års garanti på din Ligier mopedbil.

Casalini

Casalini tillverkas i Italien och är Europas älsta mopedbils tillverkare och startade sitt företag 1939. Casalini mopedbilar går att beställas precis som du vill ha den. Öppna tillbehörs katalogen och välj de tillbehör som du vill ha och de tillverkar enligt dina önskemål.

Vanliga frågor

 • Vilket körkort behöver man för att köra mopedbil? För att köra mopedbil krävs att du har AM-körkort(Eu-moped)
 • Hur fort får man köra? Du får kör i 45km/h
 • Vilka vägar får jag köra på? Du får köra på alla vägar. Ej motorväg, motortrafikled eller cykelbana
 • Vilken försäkring behöver jag? Lagen säger minst en Trafikförsäkring, men vi rekomenderar en helförsäkring.
 • Hur mycket är vägskatten? Mopedbil är skattebefriad. Den är även trängselskatt befriad.
 • Hur mycket drar en mopedbil? Normalförbrukningen ligger på ca 0,3l diesel per mil.
 • Kan jag köpa mopedbilen på avbetalning? Ja, vi har flera olika alternativ på avbetalning. Kontakt oss för mer info eller läs mer här.
 • Hur gör man service? Enklast är att ringa oss och boka tid. Har du långt till oss så kan du vända dig till din lokala Mekonomen verkstad så hjälper de dig med service.
 • Hur lång garanti är det? Det beror på vilken märke du har på mopedbilen. Vi lämnar normalt 2år på alla mopedbilar.
 • Får jag ha med en passagerare? Ja du får ha med dig en passagerare. Alla mopedbilar har två säten fram.
 • Skall man ha vinterdäck? På mopedbil finns inget krav på vinterdäck. Men vi rekomnederar starkt att du monterar antingen dubbdäck eller friktionsdäck. Fråga oss så ser vi till så att du får rätt däck. Passa på att köpa till vinterdäck till din nya bil till ett bra pris.
 • När skall den besiktigas? Alla mopedbilar är besiktningsfria.
 • Skall man ha registrerings skylt. Ja, när du köper bilen får du allt du behöver för att köra. Det inkluderar en registeringsskylt bak. Det skall vara sitta en skylt bak på mopedbilen.
 • Finns det bälten? Jag på varje säte finns det ett trepunkts säkerhetsbälte.
 • Om jag köper bilen från er, kan man få den levererad hem? Ja, vi bjuder på hemleveransen. Bilen kommer körklar hem till dig. Det är sedan bara ut och köra. Service sköter du på din närmaste Mekonomen verkstad eller hos oss.
 • Går det att få bilen på avbetalning även om man handlar på postorder? Ja! Vi erbjuder alla avbetalnings möjlighet till alla vart du än bor. Avtal skickas till dig per post.
 • Hur lång leveranstid är det? Vi försöker ha de populäraste modellerna i lager. Behöver vi beställa hem från det svenska central lagret så tar det från 2-7arbetsdagar. Vill du ha en special beställd bil med speciell lack eller utrustsning och vi måste beställa bilen från fabriken tar det ca 4-5 veckor till leverans. Fråga oss om mer info.

 

Vill du veta mer om service på mopedbil läs på vår service sida

 

 

Mopedbilshuset - Atvhuset AB Södra Ågatan 20 A 431 35 Mölndal | Telefon 031 - 773 99 10 | Email fordon@atvhuset.se